Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 30/2019

- Nová generace chladicích velikánů na veletrhu IFA
- Pohodlné a elegantní: dvoukřídlé dveře a „magické“ otevírání

Velké, prostorné a velmi reprezentativní: to jsou chladicí spotřebiče vestavné řady MasterCool od Miele. Evropská kvalita designu v kombinaci
s americkými rozměry byla nyní opět vylepšena. Nová generace nabízí ještě větší pohodlí, větší škálu modelů a perfektní integraci do kuchyní bez úchytek. Nový koncept osvětlení a moderní obsluha, kterou lze provádět také pomocí aplikace, jsou společné pro všechny modely.

S chladničkami, mrazničkami nebo kombinovanými spotřebiči a také vinotékami zahrnuje nová generace MasterCool širokou škálu chladicích obrů. Všechny modely lze navzájem flexibilně kombinovat. Tímto způsobem lze při vytváření maximální skladovací kapacity splnit individuální preference nebo osobní potřeby. MasterCool přichází se širokou škálou modelů, které zcela nahrazují předchozí řadu. Všechna zařízení jsou vysoká více než 212 centimetrů, jejich šířka se pohybuje od 60 do 90 centimetrů. Obzvláštní je představení chladniček
s mrazničkami s dvoukřídlými dveřmi. Tyto „FrenchDoor“ nejenže vypadají velmi elegantně, ale mají také jasnou praktickou výhodu: užší dveře vyžadují při otevření méně místa, takže například vzdálenost od kuchyňského ostrůvku není tak kritická.

Otevírání Push2open, které bylo úspěšně zavedeno u nahřívačů, vakuovacích zásuvek a vinoték, nyní také otevírá masivní dveře velkoobjemových chladniček
a mrazniček. Krátký stisk dveří aktivuje integrovaný mechanismus. „Wow-efekt“ při otevírání je podpořený novým světelným konceptem BrilliantLight, který jasně osvětluje interiér pomocí úzkých LED pásků na vnitřních stěnách.

Zákazníci, kteří dávají přednost rukojeti na nábytku nebo na přední straně spotřebičů z nerezové oceli, by to neměli mít složitější než ve variantě bez rukojeti. To je zajištěno další novou funkcí u MasterCool. Pomocí ovládacího displeje lze aktivovat pomůcku pro otevírání dveří (Pull2open), což výrazně usnadňuje ruční otevírání velkých dveří. Zařízení si „všimne“, když se dveře otevírají, a automaticky vysune vnitřní ramínko dveří, takže k otevření je třeba použít menší sílu.

Vnitřní velikost díky pohodlným funkcím

Pohled dovnitř ukazuje, že prémiové funkce, které charakterizují tyto speciální chladicí spotřebiče, byly znovu vylepšeny. Spousta skla, hliníkových profilů, odolných závěsů a polic, jakož i vysoce kvalitní, moderní a především intuitivní ovládání jsou poutavé. Další lákavou součástí je u některých mrazniček IceMaker; zajišťuje rychlou výrobu kostek ledu. Také méně zjevné funkce zařazují tyto spotřebiče do špičkové třídy. Patří mezi ně například NoFrost (není nutné ruční odmrazování), oddělené chladicí okruhy pro přesné ovládání nebo dynamické chlazení, které zajišťuje jednotnou teplotu v celém interiéru. Novinka: díky aplikaci Miele@mobile MasterCool nyní poskytuje zobrazení stavu a ovládání vybraných funkcí na dálku.

Díky systému MasterFresh lze skladovat velké množství ovoce a zeleniny, jakož
i maso, ryby a mléčné výrobky až třikrát déle. Ve velkoobjemových zásuvkách jsou ideální podmínky s odpovídající teplotou a vlhkostí.

V chladničce se rychle vytvoří silné pachy, zejména když je zde uloženo více různých potravin. Aby žádný nepříjemný pach nenarušoval jídlo, mají všechny chladicí spotřebiče nové generace MasterCool filtr Active AirClean. Díky kombinaci aktivního uhlí a chitosanu se filtrují téměř všechny pachy.

Vinotéky velkých rozměrů

Filtr Active AirClean obsahují také nové vinotéky řady MasterCool. Rozměrům
a kapacitě je přizpůsobena nejen velikost, ale také elegantní a praktický SommelierSet pro profesionální dekantování, chlazení a prezentaci kvalitních vín. Víno a šampaňské jsou uloženy ve třech různých teplotních zónách na nastavitelných dřevěných rámech (FlexiFrame) vyrobených z odolného bukového dřeva.

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
Chladnička a mraznička vedle sebe, po boku vinotéky ze stejné řady.

Nabízejí především spoustu prostoru: chladicí spotřebiče nové generace MasterCool od Miele. Na obrázku jsou chladnička a mraznička vedle sebe, po boku vinotéky ze stejné řady.

„FrenchDoor“

Elegantní a praktické: velká chladnička s mrazničkou s dveřmi, které šetří prostorem („FrenchDoor“) nové generace MasterCool od Miele.

Chladničky a mrazničky s nadstandardním vybavením

Špičková třída nejen z hlediska prostoru: nová generace MasterCool od Miele nabízí chladničky a mrazničky s nadstandardním vybavením

„BrilliantLight“

„BrilliantLight“ je název koncepce osvětlení nové generace chladicích spotřebičů MasterCool. LED světelné proužky zajišťují jasné, avšak neoslňující osvětlení chladicího prostoru.