Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 26/2019

- Komplexní obnova obou modelových řad
- Funkce AddLoad je možná i krátce před koncem programu
- „Účinnost praní A“ nyní za 49 minut

Miele na veletrhu IFA posiluje svou vedoucí roli v oblasti péče o prádlo
– s novými modely, které perou a suší ještě rychleji, pohodlněji a ekologičtěji. Například zapomenuté oděvy, bez ohledu na jejich velikost, lze vložit do pračky i krátce před koncem programu. Cykly praní a sušení se výrazně zkrátily, aniž by to ovlivnilo výsledek praní. Další komfort nabízí přímá komunikace mezi pračkou a sušičkou. Sušičky také disponují chladivem šetrnějším k životnímu prostředí. Díky novým barevným variantám Miele dále posouvá design svých praček a sušiček. Přístroje budou uváděny na trh na sklonku roku 2019.

V prvních minutách po zahájení programu bylo u praček Miele vždy možné přidat zapomenuté  prádlo, u sušiček to šlo kdykoli během celého programu. Miele nyní výrazně rozšiřuje tuto možnost – a pro přehlednost jí dává název AddLoad (Přidat prádlo). V budoucnu tak budete moci zapomenuté kusy oděvu vložit do pračky
i krátce před koncem programu. Protože se toto prádlo vkládá běžnými dvířky, platí to i pro velké kusy, jako jsou bundy nebo přikrývky. Po zavření dveří a opětovném stisknutí tlačítka Start bude program pokračovat automaticky. „Tím, že tuto funkci zobrazíme na displeji u všech nových modelů a uložíme ji do provozních kroků, bude to pro naše zákazníky mnohem pohodlnější,“ vysvětluje Alexander Adam, vedoucí oddělení péče o prádlo v Miele. „A protože dodatečné vložení je možné téměř až do konce programu, lze textilie vkládat i pouze pro máchání nebo ždímání."

U modelů s Wi-Fi připojením lze možnost doplňování pohodlně ovládat prostřednictvím aplikace: tak můžete zkontrolovat, zda je vložení prádla možné,
a program lze v případě potřeby také pomocí mobilního telefonu zastavit. Na úkon je poté čas deset minut. Nechtěné náhodné zapnutí funkce AddLoad prostřednictvím aplikace není problém: pokud není přidáno žádné prádlo, zařízení se po uplynutí času automaticky restartuje. „S těmito mobilními možnostmi je funkce AddLoad na trhu jedinečná,“ říká Adam. Na konci roku bude AddLoad k dispozici také jako ověření stavu prostřednictvím Alexy.

Již od roku 2013 nabízí Miele pro své pračky program QuickPowerWash, pomocí kterého lze prádlo optimálně vyprat za pouhých 59 minut („účinnost praní A“).
Od nynějška je to ještě o deset minut rychlejší, protože čtyři kilogramy prádla potřebují pro „účinnost praní A“ pouze 49 minut. To je možné díky začlenění exkluzivního procesu praní Miele Spin&Spray, který velmi rychle zvlhčuje prádlo stříkáním
a odstřeďováním, a tak se také prací prostředek aplikuje rychleji. Pokud se mají vyprat pouze jednotlivé kusy oděvů, může se doba programu dále zkrátit.
V kombinaci QuickPowerWash například s funkcí „SingleWash“ potřebuje přístroj pro nejen velmi rychlé, ale zároveň velmi energeticky účinné praní pouze 39 minut.

Další pohodlí v každodenním životě přináší nová funkce „Wash2Dry“: zde pračka přímo  komunikuje se sušičkou přes Wi-Fi v domácí síti. Sušička přijme informace o dříve použitém pracím programu a automaticky vybere vhodný sušicí program, jakmile je zapnutá.

 

Sušičky používají ekologičtější chladivo, díky němuž jsou o 20 minut rychlejší

Miele udržuje krok s dobou také díky svému tepelnému čerpadlu. Je to prostřednictvím přírodního chladiva R290, které má výrazně lepší termodynamické vlastnosti než dříve používaná chladiva. Tím se vzduch zahřívá rychleji a při plném naplnění přístroje se zkracuje doba sušení o 20 minut. Osm kilogramů prádla je suchých za pouze 2:35 hodin (program Bavlna) při dodržení nejlepší třídy energetické účinnosti A+++. Kromě toho je R290 zcela bez fluoruhlovodíku (HFC). To má za následek, že dopad chladicího média na globální oteplování je téměř nulový, a je tedy neškodné pro životní prostředí. Většina sušiček přicházejících na podzim na trh bude již vybavena novým chladivem, v dlouhodobém výhledu budou všechny ostatní spotřebiče odpovídajícím způsobem přestavěny.

Miele také vizuálně vylepšuje své přístroje určené pro péči o prádlo novými barevnými akcenty. Dvě známé konstrukční řady jsou zachovány, doplněny jsou barevné varianty designu dvířek. U moderní, elegantní designové linie je to například vnitřní část dvířek v obsidiánově černé barvě, která zajišťuje výrazný kontrast. Je zde také více možností pro milovníky klasičtější designové řady – s dvířky v chromové nebo grafitově šedé variantě.

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
Funkce dodatečného vložení prádla

Pomocí funkce dodatečného vložení prádla lze běžnými dvířky do pračky i do sušičky přidávat prádlo až do konce programu. To je praktické, když je potřeba jednotlivé kusy například pouze vymáchat nebo vyždímat. Program je přerušen buď prostřednictvím displeje, nebo aplikace, jež také označují, kdy je vložení možné.

Přístroje získávají nové barevné akcenty dvířek

Přístroje získávají nové barevné akcenty dvířek: například moderní, elegantní designová řada nabízí vnitřní část dvířek v obsidiánově černé barvě pro výrazný kontrast.

Klasičtější designová řada

V klasičtější designové řadě jsou dvířka k dispozici v chromové, lotosové bílé nebo grafitově šedé barvě.