Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 25/2019

- Triflex HX1 nastavuje měřítka flexibility a pohodlnosti obsluhy
- 120 minut výdrže výkonné výměnné baterie

V Evropě dnes již každý třetí, kdo pořizuje vysavač, dává přednost akumulátorovému přístroji a tento trend stále roste. Také dlouhodobý lídr na trhu s podlahovými vysavači představuje na veletrhu IFA přesvědčivý modelový program v tomto mladém tržním segmentu. Miele Triflex HX1 přesvědčuje díky velmi dobrým sacím vlastnostem a výjimečné flexibilitě, která se odráží již v jeho jménu. Vysavač Triflex byl vyvinut a vyrábí se
v závodě Miele v Bielefeldu. Na český trh bude uveden na jaře 2020.

Díky patentovanému konceptu 3 v 1 je Triflex skutečně všestranným hráčem. „Srdcem“ přístroje je PowerUnit, skládající se z motorové jednotky, baterie
a zásobníku na prach. Celou tuto jednotku lze během několika vteřin přesunout. Je-li umístěna přímo pod rukojetí, můžete snadno vysávat pod nábytkem nebo při sejmutí elektrického kartáče vysát přikrývku. Pokud je naopak umístěna v dolní části přístroje, přesune se těžiště, což zaručuje lehkou manipulaci s přístrojem
i na velkých plochách. V tomto nastavení může Triflex také samostatně stát, což je praktické, když je potřeba udělat krátkou přestávku ve vysávání, například když zazvoní telefon nebo když chcete zkontrolovat jídlo na sporáku. Pro odstranění drobků po snídani nebo v autě je ideální samostatný provoz jednotky PowerUnit.

„Díky této obzvláštní flexibilitě při manipulaci v kombinaci s výkonným sáním
a výdrží baterie až 120 minut je Triflex na trhu jedinečný,“ říká Gernot Trettenbrein, vedoucí oddělení domácích spotřebičů skupiny Miele. Potřebnou energii zajišťuje lithium-iontová baterie německého prémiového výrobce Varta, která je vybavena sedmi vysoce výkonnými články. To Triflexu umožňuje provozní dobu až 60 minut. S elektrickým kartáčem Multi Floor XXL a druhou úrovní výkonu, která se doporučuje pro běžné znečištění, lze za přibližně 30 minut vysát až 125 čtverečních metrů. Špičková řada Triflex HX1 Pro je standardně vybavena druhou dobíjecí baterií, která zvyšuje výdrž přístroje až na 120 minut.

Triflex je flexibilní, i když jde o různé možnosti uložení. Lze jej připevnit na zeď pomocí držáku, který je součástí vybavení, s jednotkou PowerUnit umístěnou buď v horní nebo v dolní poloze. Pokud se pro zavěšení nenalezne vhodné místo nebo pokud se zákazník chce vyhnout vrtání otvorů do zdi, lze Triflex umístit ve svislé poloze a  svinout nabíjecí kabel přímo do přístroje. Pokud v místě skladování chybí zásuvka, lze baterii nabíjet samostatně, tj. nezávisle na zařízení a také bez nástěnného držáku.

Vynikající sání a příkladná hygiena

Pokud jde o sací sílu, Triflex splňuje všechna přání a nabízí prvotřídní výkon při vysávání koberců i tvrdých podlah. Sací sílu zajišťuje osvědčená technologie Vortex, kterou zákazníci Miele znají z bezsáčkového vysavače Blizzard CX1. Důkladné čištění všech podlahových krytin zajišťuje 28 centimetrů široký kartáč Multi-Floor XXL Triflex s elektricky ovládaným kartáčovým válečkem. Automaticky rozpozná typ podlahy a automaticky upraví sílu sání. U modelů HX1 Cat & Dog
a HX1 Pro je elektrický kartáč vybaven také LED osvětlením (BrilliantLight)
a detekuje i tu poslední částečku prachu v nejtmavších rozích.

Třístupňový filtrační systém Triflexu zajišťuje hygienické vyprazdňování a čistý odpadní vzduch. Hrubé nečistoty se hromadí v prachovém zásobníku, zatímco menší částice zůstávají v jemném prachovém filtru. Při vyprazdňování zajišťuje mechanismus Twist2open, že špína jednoduše vypadne. Integrovaný Hygiene Lifetime Filter pro zvláště čistý vzduch není potřeba během životnosti zařízení měnit nebo udržovat. Filtr HEPA Lifetime ve vysavači Triflex Cat & Dog a Pro filtruje i ty nejjemnější alergeny z nasátého vzduchu.

Design Triflexu se na první pohled nese v duchu přístrojů Miele. K dispozici je pět barevných variant: lotosová bílá, grafitová šedá a rubínová červená pro základní verzi, Infinity šedá s perlovou povrchovou úpravou pro nejvyšší model HX1 Pro
a obsidian černá pro HX1 Cat & Dog, který má také ruční kartáč Electro Compact, určený pro čalouněný nábytek nebo autosedačky, který snadno a spolehlivě vysaje zvířecí chlupy a uvolněné vlákna. Všechny modely jsou standardně vybaveny sacím kartáčem, štěrbinovou hubicí a hubicí pro vysávání čalounění.

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
Jednotka PowerUnit umístěna  v dolní části

Triflex se vyznačuje vysokou flexibilitou. Pokud je jednotka PowerUnit umístěna v dolní části, těžiště zařízení je dole a dokonce i velké plochy lze bez námahy vysát.

S PowerUnit přímo pod rukojetí

S PowerUnit přímo pod rukojetí v horní části můžete pohodlně vysávat pod nábytkem.

Samostatné použití jednotky PowerUnit

Samostatné použití jednotky PowerUnit je vhodné například pro odstranění drobků na stole nebo vysávání sedacího nábytku.