Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 14/2019

  • Miele pokračuje v rozšiřování síťového propojení v kuchyni
  • Sázka na jistotu: nastavení spotřebiče odpovídající receptu

S vestavnými spotřebiči generace 7000 Miele dále rozšiřuje síťové propojení svých spotřebičů v kuchyni. Aby co možná nejvíce zákazníků mohlo využívat stávající a budoucí služby bez dodatečného vybavení, většina nových modelů má standardně Wi-Fi. Nová je v tomto ohledu funkce RemoteService, s níž budou domácí spotřebiče v budoucnu vždy aktualizované.

Díky službě RemoteService lze pomocí přenosu dat na zařízení snadno instalovat aktualizace softwaru. Dříve to vyžadovalo návštěvu servisního technika. To je zajímavé např. pro aplikace nebo služby dostupné až za dva až tři roky. Zákazník se pak rozhodne, zda si přeje aktualizaci stáhnout. Novinkou je také to, že
s generací 7000 mohou být kuchyňské spotřebiče, jako jsou trouby, parní trouby
a kombinované modely, poprvé dálkově ovládané prostřednictvím mobilní aplikace Miele@mobile. Varná deska je z bezpečnostních důvodů vyloučena.

Digitální nabídky usnadňují vaření jako nikdy dříve

Vybrat si recept z mobilní aplikace Miele@mobile a přenést všechna nastavení přípravy přímo do spotřebiče – s troubou Miele Dialog je tento takzvaný přenos parametrů již realitou. Pro další spotřebiče generace 7000, které je možné síťově propojit, bude tato funkce dostupná s jednou z příštích verzí mobilní aplikace Miele@mobile. Z praktického hlediska to znamená, že provozní režim, teplota
a čas na přístroji již nemusí být nastavovány ručně. Kromě komfortu poskytuje tato funkce aspekt bezpečnosti, protože eliminuje chyby obsluhy.

Ovládání hlasem přes Alexu se neustále rozšiřuje

Zákazníci společnosti Miele si mohou také vybrat z celé řady osvědčených chytrých řešení pro domácnost. Populární je hlasové ovládání s Amazon Alexa. Vzhledem k tomu, že Miele stále přes Alexu rozšiřuje své dovednosti a znalosti
o svých produktech a aplikacích, Alexa nyní ví mnoho o vaření, časech vaření
a funkcích domácích spotřebičů. Praktická je také nová služba pro doručování jídel: uživatelé si vyberou z portálu s recepty přes mobilní aplikaci Miele@mobile některý z více než 1 200 receptů. Příslušný nákupní seznam se jedním kliknutím přenese na nákupní portál. Po zadání poštovního směrovacího čísla a výběru dodavatele se všechny ingredience dostanou do nákupního vozíku. Nákupní seznam lze upravit podle potřeby. Tato služba je v současnosti k dispozici v Německu, Rakousku a Velké Británii.

Snadné doplnění prostředků pomocí aplikace

Větší a tím i atraktivnější nabídku poskytuje Miele v internetovém obchodě: novou posilou je například PowerDisk do myčky nádobí generace 7000. Díky automatickému dávkování mycího prostředku a funkci AutoStart pracují myčky nádobí poprvé naprosto samostatně. V internetovém prodeji jsou také nové čisticí kartuše pro kávovary a tři nové druhy kávy. U některých spotřebičů zařízení samo upozorní na to, že je potřeba doplnit prostředky. Doplnění je pak možné snadno objednat přes mobilní aplikaci Miele@mobile.

Pro nejčastěji používané možnosti síťového propojení spotřebičů Miele není ani nutné připojení k internetu, protože trouba, pračka a další spotřebiče komunikují navzájem prostřednictvím svých vestavěných Wi-Fi modulů. Tato funkce se nazývá SuperVision a zobrazuje stav všech přihlášených spotřebičů Miele, například na displeji trouby – to může být například praktické v případě, když v kuchyni pohodlně zjistíte, kdy dopere pračka v prádelně.

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
Automatické dávkování prášku pomocí PowerDisku

Díky automatickému dávkování prášku pomocí PowerDisku a programování spuštění pomocí chytrého telefonu nebo tabletu (AutoStart) fungují myčky nádobí generace 7000 naprosto samostatně, až na vložení a vyskládání nádobí.

Aplikace Miele@mobile

Již brzy ve skutečnosti: na portálu s recepty si pomocí aplikace Miele@mobile vyberte svůj oblíbený a přeneste jeho parametry přípravy do trouby, tím snadno zabráníte provozním chybám.