Zkušenosti našich spolupracovníků

Více než 17 000 zaměstnanců po celém světě plní různorodé úkoly, potýkají se s výzvami a prožívají každodenní praxi nejrůznějším způsobem. Rádi bychom vám zprostředkovali jejich osobní zkušenosti. 

Má zkušenost se společností Miele

Tomáš Kostrůnek, vibrodiagnostik

Po vystudování oboru Technická diagnostika, opravy a udržování jsem začal sledovat různé nabídky práce. Na internetu jsem objevil inzerát společnosti Miele, která hledala hydrauliky do uničovského závodu. Ke svému životopisu jsem připojil motivační dopis a odpověď přišla poměrně rychle. Pohovor probíhal v přátelské atmosféře, konverzace směřovala k mým znalostem a zkušenostem z oblasti technické diagnostiky. Několik dní na to mi přišla nabídka spolupráce. 

Přiznám se, že moje začátky byly těžké, v oboru jsem byl nováčkem a chyběly mi zkušenosti se zaváděním technické diagnostiky. Pomohly mi však zkušenosti získané v krátkodobém zaměstnání během studia. Měl jsem štěstí, jako student jsem sehnal práci v diagnostické firmě, kde jsem během relativně krátké doby získal cenné zkušenosti. Velmi jsem si vážil toho, že jsem měl „volnou ruku“ při výběru strojů vhodných pro aplikaci vibrodiagnostiky, stanovení si priorit pro práci i v samotné tvorbě dokumentace. 

Často se říká, že nabiflovanou teorii z vysoké školy lze v reálném životě těžko uplatnit. Ale praxe bez teorie také není úplně optimální a jsem rád, že své poznatky ze studia mohu naplno využít. 

Mé působení v Miele se točí hlavně kolem prediktivní údržby, pravidelně sleduji stav našich technických zařízení, z čehož vyplývá optimalizace stávajících přístupů, ale i zavádění nových směrů a metod do praxe. Neustále tedy prohlubuji své znalosti ze studia a dále se rozvíjím. V našem závodě se nelpí na zavedených metodách, firma je otevřená novým směrů nejen v oblasti údržby, a to se mi líbí.