Zkušenosti našich spolupracovníků

Více než 17 000 zaměstnanců po celém světě plní různorodé úkoly, potýkají se s výzvami a prožívají každodenní praxi nejrůznějším způsobem. Rádi bychom vám zprostředkovali jejich osobní zkušenosti. 

Má zkušenost se společností Miele

Šárka Kozáková, personalistka

Během vysokoškolského studia jsem se snažila najít brigádu, kde bych mohla získat první pracovní zkušenosti, a to nejlépe v oboru. Miele technika je v Uničově top zaměstnavatel a já jsem měla velké štěstí, protože se právě hledala administrativní výpomoc na personální oddělení. 

Tehdy jsem měla před sebou ještě dva roky navazujícího studia ekonomicko-právního zaměření a ani ve snu by mě nenapadlo, že jednou budu patřit do rodiny Miele zaměstnanců. Celá brigáda pro mě byla úžasnou zkušeností, dostala jsem se k odborné práci personálního oddělení, podílela jsem se na organizaci výběrových řízení na pozice montážních dělníků a spravovala jsem celou databázi uchazečů o zaměstnání. Přijetí kolegů bylo přátelské a práce mě bavila. 

Pak přišlo rozhodnutí, že se uničovský závod stane výhradním výrobcem sušiček, což představovalo mimo jiné i výrazný růst počtu zaměstnanců. Takže jsem měla podruhé tak trochu štěstí a díky mému téměř dvouletému působení mi byla nabídnuta spolupráce na hlavní pracovní poměr. Umíte si představit tu radost, půl roku před státnicemi jsem měla své první pracovní místo – sen snad každého vysokoškoláka.

Dnes pracuji jako personalistka, mám na starosti personální administrativu, reporting, organizuji výběrová řízení na dělnické profese a v rámci úvodního školení seznamuji nové zaměstnance se společností Miele. Mám krásnou práci, jsem ten, kdo oznamuje lidem, že získali zaměstnání a to mě velmi naplňuje. 

Na první lásku se nezapomíná a já bych k tomu dodala, že ani na prvního zaměstnavatele. Vzájemná spolupráce, podpora kolegů, přátelská atmosféra, příjemné pracovní prostředí, moderní závod se špičkovými technologiemi, dynamický růst, společenská odpovědnost – to jsou hodnoty, pro které si svého zaměstnavatele vážím a jsem hrdá na to, že patřím do Miele týmu.